לעשות או באמת לעשות?
מה ההבדל בין לעשות לבין באמת לעשות? ואיזה אפקט עצום יש לזה על התוצאות שתקבל.
האדם הממוצע מתייחס אל עשייה כאל פעולה חד פעמית, ניסיון להשיג תוצאה מסוימת, ובעיקר כסימון וי על אותה פעולה שנעשתה ללא קשר לקבלת התוצאה המצופה.
הגישה הזאת משרתת בדרך כלל מטרה אחת עיקרית והיא להשקיט את המצפון (למי שיש), וזה לא שהוא לא עושה, הוא עושה ואפילו הרבה אבל לא באמת עושה.
כי אפשר לעשות המון דברים למען המון מטרות, וחלק מהם אפילו יצליחו וחלק אחר לא, ואפשר לעשות המון דברים למען מטרה אחת, אבל באמת לעשות אותם. זאת אומרת שאם הגדרתי לעצמי מטרה ברורה ואני בפוקוס להשיג אותה, אני אעשה באמת אבל באמת כל מה שאני יכול כדי להשיג אותה
״כבר עשיתי את זה, וזה לא עבד״
בעבודה שלי מול בעלי עסקים רבים אני פוגש את ההתנגדות הנפוצה ״כבר עשיתי את זה, וזה לא עבד״, כשאני מציע להם לעשות פעולה חדשה בעסק.
יכולתי פשוט לענות להם ״אה, אם כבר עשית וזה לא עבד לך, אז בוא נעזוב את זה ונעשה משהו אחר״, אבל אני תמיד רוצה לדעת למה זה לא עבד, האם באמת עשית את הכל כדי שזה יעבוד? מישהו מנחש כבר מה התשובה?
אז בלי להשאיר אותך יותר מדי במתח אני כבר אומר שבדרך כלל התשובה היא ״לא מספיק״. לא עשית באמת כל מה שאתה יכול כדי להשיג את המטרה, יכול להיות שבכלל לא הייתה מטרה, אין מטרה אין פוקוס אין תוצאה.
דוגמה
דוגמה לסדרת פעולות שחייב לעשות לפני שמעזים להגיד ״עשיתי ולא עבד לי״ הדוגמה לקוחה מהספר של המנטור העסקי המהולל ׳דן קנדי׳ והספר נקרא בתרגום חופשי שלי ״הסוד המושלם להצלחה״ (זה לא נכתב מילה במילה אבל אני בטוח שהרעיון יהיה מובן).
אישה, יזמית, בעלת מפעל לטקסטיל הגיעה לכנס של דן ופנתה אליו בסוף הכנס עם הבעיה שלה. היא לא מצליחה לממן את הפעילות השוטפת של המפעל, ברמה כזאת שהיא חייבת לוותר על חלק גדול מההזמנות של לקוחות, כי היא צריכה לקנות חומרי גלם, לשלם לעובדים, לשלם הוצאות שוטפות של המפעל ולקבל את התשלום בדרך כלל רק חודש אחרי האספקה.
כשדן שאל אותה מה היא כבר עשתה כדי לטפל בבעיית התזרים בעסק, מסתבר שהיא כבר פנתה לרוב הבנקים בעיר מגוריה שדחו את בקשתה למתן אשראי.
לדבריה היא כבר התייאשה ולא יודעת מה עוד לעשות. הבעיה שהציגה האישה היא דוגמה קלאסית למישהו שבטוח שהוא עושה המון אבל לא באמת עושה. כדי להבין בדיוק מה זה באמת לעשות קיבלה האישה מדן רשימה מפורטת ומדוייקת של מה לעשות עכשיו.
16 פעולות לעשייה אמיתית
- לשנות את ההצעה שהגעת איתה לבנק ופני בשנית עם הצעה חדשה לכל הבנקים שאמרו לך לא. שימרי אתם על קשר כל שלושים יום.
- לפנות לחברים, מכרים, קולגות, חברי קהילה ומשפחה ולבדוק למי יש קשרים אישיים באחד הבנקים ויכול לעזור עם מילה טובה או המלצה.
- לבדוק מול הבנקים אפשרויות מימון שונות ומגוונות, לקיחת הלוואה רגילה, הלוואה ארוכת טווח, הגדלת מסגרת אשראי, או אפשרויות אחרות שהבנק יכול להציע.
- יצירת קשר עם בנקים נוספים רחוקים יותר מעיר מגוריה, ברדיוס של 500 קמ מהמפעל, פני לכל הבנקים שבתוך הטווח הזה. (כמובן שבארץ זה אומר לכל הבנקים בארץ)
- בדיקת אפשרות של חברות ליסינג למימון הציוד והריהוט במפעל ובמשרדים.
- לפנות לסוכנות ממשלתית שתומכת בעסקים קטנים (SBA) משהו מקביל למטי או מעוף ולבדוק איזה פתרונות מימון הם מציעים עם דגש על סיוע לנשים יזמיות.
- לבקש סיוע מהיועצים של הסוכנות הממשלתית ליצירת תכנית עסקית, תכנית התייעלות ושיפור ההצעה לפני בקשת המימון מהבנקים.
- להיפגש עם משקיעים פוטנציאלים ודמויות מפתח מעולם העסקים ולדון עימם על אפשרויות יצירתיות להשיג מימון. במקביל לבדוק לבד אפשרויות מימון אלטרנטיביות, כמו מימון המוני או בנקים חברתיים וכדומה.
- לשקול מכירת החובות של הלקוחות לצד שלישי, חברות אשר מוכנות לקנות ממך חובות של לקוחות גדולים שאין להם סיכון בחוסר יכולת לשלם ומעכבים לך תשלומים בגלל בירוקרטיה. ישנם חברות שיקנו ממך את החוב תמורת אחוז מסויים מהסכום וישלמו עבורו במזומן.
- להציע ללקוחות הנחה משמעותית עבור תשלום של חמישים עד מאה אחוז מערך חוזה העבודה מראש. יש עלות למימון, בלי קשר לאיזה דרך בוחרים להשיג מימון. ניתן להמיר את העלות הזאת להנחה ללקוח בלי לפגוע באמת במתח הרווחים.
- לפרסם בקשות למימון עבור מלווים ומשקיעים פרטיים. גם למלווים ומשקיעים עם כוונה עסקית ברורה, וגם למלאכים שמוכנים לסייע ללא כוונת רווח.
- יצירה של שותפויות מוגבלות עם משקיעים פרטיים לחלקים מסויימים בעסק. יצירה של שותפויות כאלה גם יחזקו את המעמד של העסק בפנייה לגורמי מימון נוספים.
- זכיינות או זכיינות מדומה. יצירה של זכיינויות לחלקים מסויימים בעסק, בהתאם לאיזורים גאוגרפיים או סוגים של לקוחות או אירגונים. שימוש בכספי מכירת הזכיינות למימון העסק הקיים.
- לשנות את התמהיל של העסק בצורה כזאת שתאפשר ליצור תשלום בעת ההזמנה. שירותים מסויימים אשר עבורם יגבה תשלום מיד עם ביצוע הזמנת העבודה.
- הדרך העיוורת: פרסום סודי של העסק למכירה. להעמיד למכירה את העסק במלואו לבחינה והבנה אמיתית של שוויו האמיתי.
- לשתף את הצוות: אנשי מפתח מתוך העסק יכולים גם להיות משקיעים פוטנציאלים וגם בעלי קשרים עם גורמים מממנים אחרים. דברים טובים קורים מבפנים.
עכשיו כאן מגיע הטריק הגדול:
לעשות את כל הרשימה של 16 הדברים במקביל, עכשיו ומהר!
הרעיון של באמת לעשות הוא לעשות הכל במקביל ומהר, לא לעשות רק שלב אחד בכל פעם אלא לעשות את כולם ביחד בשיא הכוח.
שימו לב לסעיף מספר 10: על פניו הוא נראה הכי קשה ליישום אבל יישום מוצלח שלו לבדו ישנה במהירות את התזרים של העסק ויאפשר לו לפעול בצורה בריאה לאורך זמן.
16 הסעיפים הכתובים כאן מתייחסים להגדלת אפשרויות המימון של העסק אבל בקלות ניתן לייצר רשימה דומה עבור כל אתגר בעסק או בחיים, ולהבדיל סוף סוף בין ׳לעשות׳ לבין ׳באמת לעשות׳ ולקבל את התוצאות הרצויות.
1 מחשבה על “לעשות או באמת לעשות?”
יפה מאוד!